WERKWIJZE & VOORWAARDEN

Agenda
-Wij zijn op maandag t/m vrijdag i.v.m. andere werkzaamheden niet overdag maar tussen 18.00 en 21.00 uur en in het weekend telefonische bereikbaar.
-De fotoshoots vinden plaats op locatie en op maandag t/m vrijdag tussen 18 en 22 uur of op zaterdag of zondag.
-Na betaling is de reservering definitief.
-Alle reportageprijzen zijn inclusief reiskosten tot 20 km vanaf postcode 7312 BP. Daarbuiten zijn de kosten € 0,35 per kilometer. Reportages zijn exclusief evt. parkeerkosten.
-Overige eventuele extra kosten worden achteraf gefactureerd.

Verhinderd
Ben je verhinderd, geef dit dan minimaal 48 uur van tevoren aan.  De fotoshoot wordt dan kosteloos verzet.

Buitenlocatie of studio *thuis):
De foto’s worden op locatie gemaakt met natuurlijk licht. Dit kan een binnen- of een buitenlocatie zijn. Locatie in overleg met de klant.

Kleding advies
Het belangrijkste is dat je je prettig voelt in de kleding die je aan hebt. Uiteraard komt het ten goede van de foto als de kleding op elkaar wordt afgestemd.  Ook belangrijk is of er kleur of zwart-wit foto’s worden gemaakt. Voor zwart-wit foto’s is het contrast belangrijk. Voor kleurenfoto’s zijn dat de kleuren. Het is mooi als de kleding afsteekt van de achtergrond. Vermijd grote opdrukken of hele fijne prints. Structuur in de stof doet het altijd goed. Je kunt natuurlijk ook meerder setjes meenemen naar de fotoreportage. Dan bekijken we samen ter plekke wat het beste uitkomt op je foto’s. Kom je er niet uit, dan kan je altijd voor een kledingadvies contact met mij opnemen.

Bestandsformaten:*
-Webresolutie bestanden zijn digitale bestanden voorzien van logo die te gebruiken zijn voor op sociaal media. Deze bestanden zijn niet geschikt voor afdrukken maar prima te gebruiken/bekijken op internet.
-Digitale bestanden worden aangeboden via een online galerij.
-HR-bestanden (hoge resolutie) zijn digitale bestanden in groot formaat en geoptimaliseerd om te laten afdrukken. Deze bestanden kun je gebruiken om zelf te laten af te drukken bij een vaklab naar keuze. Hier staat geen logo op.

Advies & Garantie:
Anneke Davids Fotografie geeft alleen kwaliteitsgarantie op de foto’s die afgedrukt zijn bij een professionele fotolab (bijv Profotonet.nl). Een professioneel vaklab bied de hoogste kwaliteit foto afdrukken aan.

Gebruiksrecht & Auteursrecht
-Gebruiksrecht: Bij het ontvangen van de foto’s ontvang je automatisch het gebruiksrecht van je foto’s. Deze mag je uitsluitend voor privé doeleinden gebruiken. Het is niet toegestaan de foto’s, geleverd door Anneke Davids Fotografie, zonder toestemming te gebruiken voor zakelijke doeleinden, publicaties elders, deelname aan fotowedstrijden of aan derden ter beschikking te stellen. Foto’s kopiëren van internet, valt hier ook onder.
-Auteursrecht: Anneke Davids Fotografie behoudt ten alle tijde het auteursrecht. Het is niet toegestaan de foto’s aan te passen (andere uitsnedes te maken of de foto te bewerken).

Het resultaat
-De foto’s worden uitsluitend volledig geoptimaliseerd en bewerkt  in JPG geleverd.
-Omdat er van te voren of achteraf door de fotograaf bepaalt wordt of een foto in kleur of in zwart/wit wordt gemaakt, is het niet mogelijk om een zwart/wit afbeelding in kleur te laten afleveren en andersom.

Publicatie op website en social Media:
Speciaal voor bijvoorbeeld Facebook en Twitter worden webresolutie bestanden* met logo meegeleverd. Bij het (online) publiceren van foto’s is naamsvermelding van de fotograaf verplicht. Alle foto’s die door Anneke Davids Fotografie zijn gemaakt kunnen worden gebruikt voor promotiedoeleinden door de fotograaf. Uiteraard is er begrip voor het niet willen plaatsten van je foto’s. Bij het leveren van de foto’s kan je aangeven welke foto’s je liever niet geplaatst wilt hebben.

Back-up:
Er wordt geadviseerd zelf een back-up te maken van de geleverde fotobestanden. De bewerkte foto’s worden maximaal 6 maanden door Anneke Davids Fotografie bewaard.

Het weer:
In Nederland schijnt niet altijd de zon en kan het regenen en bewolkt zijn. Echter is motregen of bewolking geen reden om geen foto’s te maken. De fotoshoot kan een paar uur worden uitgesteld of er wordt een alternatieve locatie aangeboden. Alleen als het weer het echt niet toelaat doordat hetbijvoorbeeld echt te hard regent zal de fotoshoot op korte termijn worden verplaatst.

Schade:
Anneke Davids Fotografie is niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan tijdens de fotoshoot, hetzij kleding, accessoires of attributen.

Vragen:
Heb je een andere vraag?  Neem dan contact met mij op via het contactformulier.